sobota, 18 października 2014

Placuszki z mleczkiem kokosowym i bananami




Bardzo delikatne i dobre, przy pieczeniu tych placuszków unosił się niesamowity zapach w całym domu.


Składniki:


- 2 szkl. mąki
- 2 jajka
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml mleczka kokosowego
- ok 1 szkl. mleka
- 1-2 banany pokrojone w plastry

Przygotowanie:


Wszystkie składniki zmiksować. W razie konieczności gdy ciasto jest za gęste dodać mleka, gdy za rzadkie dodać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodać pokrojone banany, delikatnie wymieszać. Nakładać na rozgrzaną patelnię po 2-3 łyżki ciasta na placuszek. Piec z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz