niedziela, 14 września 2014

Lemon Curd bez masła









Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki i jest rewelacyjny. Zanim zrobiłam swój lemon czytałam komentarze i każdy był zachwycony i rzeczywiście nie ma w tym przesady. Rewelacja i jeszcze ten słoneczny kolor:)


Składniki:


 - 3 cytryny - sok z nich wyciśnięty i skórka z nich otarta
 - 2 żółtka
 - 2 jajka
 - 200 g cukru
 - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (czubata)
 - 1 łyżeczka oliwy


Przygotowanie:

 

 Wszystkie składniki oprócz oliwy zagotować w garnuszku cały czas mieszając. Gotować jeszcze 2 minuty cały czas mieszać. Jeżeli będą grudki przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Dodać oliwę i znowu pogotować 2 minuty. Można przechowywać w lodówce do tygodnia czasu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz