Kolejna odsłona, są lekkie, miękkie w środku i lekko chrupiące z góry.
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 2/3 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. mleka
- 100 g roztopionego masła
- 1 jajko
- czekolada - ja dałam dosyć dużo
Przygotowanie:
Roztapiam masło i odstawiam do przestygnięcia. W jednej misce łączę
składniki suche (mąka, proszek, cukier), w drugiej mokre (jajko,
rozpuszczone masło, mleko). Następnie do suchych dodaje mokre, mieszam
niezbyt dokładnie. Czekoladę pokroić na kawałki, dodać do ciasta i lekko
wymieszać. Wlać ciasto do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do
piekarnika na 20 minut w temp. 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz