sobota, 26 lipca 2014

Muffinki z czekoladą









Kolejna odsłona, są lekkie, miękkie w środku i lekko chrupiące z góry.


Składniki:

- 2 szkl. mąki
- 2/3 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. mleka
- 100 g roztopionego masła
- 1 jajko
- czekolada - ja dałam dosyć dużo


Przygotowanie:

Roztapiam masło i odstawiam do przestygnięcia. W jednej misce łączę składniki suche (mąka, proszek, cukier), w drugiej mokre (jajko, rozpuszczone masło, mleko). Następnie do suchych dodaje mokre, mieszam niezbyt dokładnie. Czekoladę pokroić na kawałki, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wlać ciasto do papilotek do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika na 20 minut w temp. 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz