Przepis warty wypróbowania, jest bardzo smaczny. Sami zdecydujcie ile dodać whisky, ja dodałam 250 ml. Polecam
Składniki:
- 3/4 szkl. słodkiej śmietany 30-36 %
- 3/4 szkl. mleka
- 400 g mleka skondensowanego
- 1 szkl. whisky ( lub więcej )
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki kakao
Wykonanie:
W filiżance wymieszać kawę i kakao z paroma łyżkami śmietany. Dodać do reszty śmietany, mleka, mleka skondensowanego, miodu, whisky. Całość zmiksować blenderem.
Likier przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce. Przed pierwszym spożyciem najlepiej schłodzić likier przez 12 godzin. Przed użyciem wstrząsnąć butelką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz