środa, 9 października 2019

Ciastka z żurawiną i białą czekoladą


No cóż, połączenie suszonej żurawiny i czekolady w postaci małego ciasteczka :) zajadam ze smakiem  bez zbytnich wyrzutów sumienia :)


Składniki:


- 125 g masła
- 1/2 szkl. cukru ( dam następnym razem trochę mniej)
- 1/2 szkl. brązowego cukru
- 1 jajko
- 225 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szkl. posiekanej białej czekolady
- 1 szkl. suszonej żurawiny

Wykonanie:


Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Zmiksować cukry wraz z masłem, na gładką, puszystą masę. Dodać jajko i zmiksować do połączenia. Dodać mąkę razem z proszkiem, wymieszać. Na koniec dodać żurawinę oraz czekoladę i krótko wymieszać.
Nakładać łyżką i lekko spłaszczać ciasteczka, w sporych odstępach od siebie.
Piec w 180 stopniach przez 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka są miękkie, odczekać chwilę i przełożyć do całkowitego wystudzenia na kratkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz