niedziela, 24 czerwca 2018

Koktajl arbuzowo-bananowy




Bardzo orzeźwiający. Począwszy od kwietnia, upały nam nie dają żyć, więc każdy sposób na chwilowe ugaszenie pragnienia jak najbardziej jest wskazany.

Składniki:


- mniejszy arbuz lub połowa większego
- 1-2 banany
- duży jogurt naturalny
- 1-2 łyżeczki miodu
- kilka kostek lodu
- łyżeczka soku z cytryny
- opcjonalnie mleko

Wykonanie:


Schłodzić arbuza, pokroić w cząstki, usunąć pestki. Następnie obrać banana/y, również podzielić na mniejsze kawałki - zblendować. W trakcie blendowania dodać sok z cytryny. Kostki lodu dobrze rozkruszyć, dodać do pulpy owocowej. Dodać miód. Dolewamy jogurt naturalny - mieszamy.
Zazwyczaj jeszcze dolewam mleka. Rozlewamy do szklanek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz